Ένα "όσκαρ" για το καθαριστικό φίλτρου κατακράτησης σωματιδίων πετρελαίου της LIQUI MOLY

Οι πραγματικές καινοτομίες στον τομέα της χημείας των αυτοκινήτων διαδίδονται προφορικά. Η LIQUI MOLY, η εξειδικευμένη εταιρεία παραγωγής λαδιών κινητήρων και πρόσθετων, με το καθαριστικό φίλτρου κατακράτησης σωματιδίων πετρελαίου, ανέπτυξε μια πραγματική καινοτομία για τα συνεργεία. Λίγο καιρό μετά την εισχώρησή της στην αγορά των Η.Π.Α., πέτυχε ήδη μία διάκριση – ως το «2013 Best New Product for Import Cars». «Αυτό είναι το βραβείο όσκαρ της αγοράς ανταλλακτικών», δήλωσε ο David Pollack, διευθυντής μάρκετινγκ της LIQUI MOLY USA. «Η διάκριση είναι μια μεγάλη τιμή για εμάς. Και δείχνει ότι οι νέες τεχνολογίες προσφέρουν επίσης νέα πεδία επιχειρηματικής δραστηριότητας.»

Κάθε χρόνο, η ένωση ΑΙΑ (Auto International Association) απονέμει αυτήν τη διάκριση. Η AIA ανήκει στην αμερικανική ένωση αγοράς ανταλλακτικών Automotive Aftermarket Industry Association και εκπροσωπεί εκεί τον τομέα των εισαγόμενων οχημάτων. Η απονομή του βραβείου λαμβάνει χώρα παραδοσιακά στην έκθεση Automotive Aftermarket Products Expo (AAPEX) στο Λας Βέγκας της Νεβάδα, η οποία αποτελεί τη μεγαλύτερη ετήσια έκθεση αγοράς ανταλλακτικών παγκοσμίως. Φέτος, τη διάκριση αυτή κέρδισε η LIQUI MOLY.

Η LIQUI MOLY, στο εκθετήριό της στην AAPEX, εστίασε στους κινητήρες ντίζελ. Τα σύγχρονα αυτοκίνητα με κινητήρες πετρελαίου διαθέτουν ένα φίλτρο κατακράτησης σωματιδίων πετρελαίου, το οποίο συγκρατεί την αιθάλη. Το φίλτρο επιλύει έτσι προβλήματα των καυσαερίων, μπορεί όμως από τη μεριά του να δημιουργήσει άλλα προβλήματα. Στις μικρές αποστάσεις οδήγησης και σε περίπτωση μη άριστης ποιότητας πετρελαίου, μπορεί να φράξει πολύ γρήγορα. Το αυτοκίνητο χάνει όλο και περισσότερη ισχύ, μέχρι που τελικά ακινητοποιείται.

Στην περίπτωση αυτή, αντί της δαπανηρής αντικατάστασης του φίλτρου, παρέχεται για τα συνεργεία μια οικονομική και σημαντική εναλλακτική λύση, το καθαριστικό φίλτρου κατακράτησης σωματιδίων πετρελαίου της LIQUI MOLY. Με αυτό, το φίλτρο μπορεί να καθαριστεί, χωρίς να χρειαστεί η αφαίρεσή του. Ολόκληρη η διαδικασία διαρκεί μόλις 30 έως 60 λεπτά. «Με τον τρόπο αυτό ο οδηγός εξοικονομεί χρήματα και το συνεργείο καθίσταται μια ελκυστική πρόσθετη επιχειρηματική δραστηριότητα», είπε ο David Pollack. Ο οδηγός, αμέσως μετά τον καθαρισμό, διαπιστώνει ότι το όχημά του ανακτά ολοένα και περισσότερο την ισχύ του. «Έτσι, το συγκεκριμένο κιτ αποτελεί επίσης ένα άριστο μέσο αφοσίωσης του πελάτη.» Αυτή η ιδέα αναδείχθηκε από την AIA ως η μεγαλύτερη καινοτομία της φετινής χρονιάς.

«Στις Η.Π.Α. δεν υπάρχει καμία μεγαλύτερη διάκριση στον κλάδο αυτό», δήλωσε ο David Pollack. Αντικατοπτρίζει επίσης τη σημασία της ανάπτυξης νέων προϊόντων για τη LIQUI MOLY. «Αυτή η διάκριση αποτελεί ένα κίνητρο για εμάς, να συνεχίσουμε και στο μέλλον την υλοποίηση καινοτομιών στον κλάδο μας.»